Menu

aaaaa

Confidentialitate

Toate partile implicate in activitatea de mediere, inclusiv mediatorul si, dupa caz, avocatii care insotesc partile, au obligatia sa pastreze caracterul confidential al tuturor aspectelor discutate in mediere

Neutralitate

Mediatorul are obligatia de a ramâne in afara conflictului dintre parti, fara sa se implice in disputa. Mediatorul nu trebuie sa se afle in conflict de interese fata de parti sau subiectul conflictului.

Celeritate

Cauzele supuse procedurii de mediere se solutioneaza cu celeritate, partile alocand resurse minime de timp si bani pentru stingerea conflictului.

Propria solutie

Partile sunt libere sa-si definineasca propriile probleme, nevoi si solutii. Orice termen prevazut in acordul de mediere este propus si acceptat de catre parti, toate deciziile luate pe parcursul medierii au acordul tuturor partilor implicate.

50% Reducere taxe

Art. 11 din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru prevede ca in cazul cererilor care au ca obiect consfintirea acordului de mediere taxa judiciare de timbru este 50% din valoarea taxei care s-ar datora pentru actiunea in revendicare sau partaj.

Procesul penal

Acordul de mediere este singura alternativa pentru incetarea procesului penal in faza de judecata. Acordul de mediere impiedica punerea in miscare a actiunii penale, iar daca a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata.

Atomic is a minimal template designed to be a skeleton for making your own template and to learn about Joomla! templating.

The Atomic Template

 

 

 Go to top