Divorțul nu șterge calitatea de părinte!

Medierea planului parental este pentru dvs. dacă:

Sunteți în divorț sau separare și doriți să faceți un plan parental în acord cu nevoile dvs. și ale copilului dvs.;

Sunteți angajat în mod repetat în discuții contradictorii sau aveți o perioadă de cooperare dificilă cu partenul dvs. cu privire la copii. Valabil în toate situațiile (divorț, separare, cupluri necăsătorite, concubinaj, chiar și în timpul mariajului);

Instanța de judecată/ notarul vă cere să prezentați un plan parental;

Trebuie să creați un acord de coparticipare cu cineva care nu este soț/soție.

Beneficiile planului parental realizat prin mediere

Decizia de a pune capăt căsătoriei este o decizie importantă de viață care poate fi dificil de înțeles.

 

De multe ori, nu e vina doar a unei persoane că mariajul trebuie să se încheie și nu ar trebui privit ca un eșec. Mai mult, uneori este cea mai bună soluție într-o situație complexă, scăpată de sub control.

De ce Medierea?

 

Studiile arată că:

Părinții necustodieni divorțați care au ales calea medierii mențin relațiile cu copiii și după 12 ani de la divorț cu aceeași frecvență iar calitatea relațiilor dintre cei doi părinți privind creșterea și educarea copiilor este aceeași și după 12 ani.

În ceea ce privește cuplurile cu copii care au decis să divorțeze, studiile arată că, calitatea relației dintre părinți și copii este în mod intrinsec legată de tipul relației și de comunicarea părinților după divorț.

 

În multe cazuri nerezolvate sau prost rezolvate problemele maritale filtrează și afectează comunicarea post-maritală care duce la lipsa de respect reciproc, care deseori dăunează fizicului și bunăstării mintale a copilului (Schabbel, 2005).

 

Prin urmare, efectuarea unui plan parental cuprinzător este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru copiii dvs. și nu în ultimul rând pentru dvs., având ca efect reducerea conflictelor între părinți.

Este evident faptul că o decizie cu privire la custodia copilului, în caz de divorț sau separare, trebuie luată oricum, însă modul în care se ia și impactul ulterior asupra copilului diferă. Prin mediere părinții pot controla viitorul lor și al copiilor lor stabilind cadrul în care se vor desfășura relațiile viitoare.

 

Și dacă tot veți avea și după divorț un anumit nivel de contact cu fostul/fosta partener(ă), fie legat de copii fie din alte motive, alegeți să interacționați mai puțin contradictoriu și într-un mod mai productiv.

Așadar, medierea disputei custodiei copilului este cea mai eficientă modalitate de soluționare, și în opinia mea singura, cu efect pozitiv în privința ajustării, acomodării post divorț atât a copiilor cât și a părințiilor.

Reține!
Nu trebuie să fii prieten cu celălalt părinte, însă e necesar să găsești modalitatea de a colabora cu el, în interesul copilului vostru.

Foloseste formularul de mai jos pentru a programa o discuție despre cum te poate ajuta medierea în realizarea planului parental. Ședința de informare este gratuită.

Solicită o întrevedere
Întrebări și Răspunsuri
Găsește răspunsuri la cele mai fecvente întrebări privind realizarea planului parental prin mediere.

© 2019 Venter Mirela - Birou de Mediator. Toate drepturile rezervate.