* Aceste mărturii respectă criteriile legale privind autenticitatea și prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR), fiind formulate în scris de către persoane care au accesat medierea în cadrul Biroului de Mediator - Mirela Venter.

09.02.2022
Andreea, Germania
(mediere online condiții divorț)
 
Medierea este o metodă simplă, ieftină și eficientă chiar și de la distanță (mediul online). Spun asta din experiența mea, am făcut toate formalitățile pentru divorț la 2000 de km distanță.

11.11.2021
Mehedinți Mihaela, România
(mediere condiții divorț, partaj, situație minori)
 
Medierea mi se pare o soluție potrivită de a ajunge la un consens în eventualitatea unui divorț, mai ales în situația în care există copii minori. Totodată, prin experiența acumulată de-a lungul timpului, mediatorul poate ușura partea juridică a divorțului, atât în ceea ce privește planul parental, cât și în cazul partajului.

31.05.2022
Maria, Germania
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
Este o modalitate de divorț rapidă, comodă în condiții sigure și amiabile cu posibilitatea unei/unor discuții ample între părți, de stabilire a condițiilor și obligațiilor de după divorț.

23.12.2020
Ștefan, România
(mediere condiții divorț, partaj, situație minor)
 
Am auzit întâmplător într-o discuție cu un prieten despre posibilitatea de a apela la un mediator în cazul unui divorț. A fost cea mai bună decizie pe care am putut să o luăm. Am scăpat de foarte multă bătaie de cap și stres. În doar câteva  întâlniri lucrurile s-au rezolvat ușor în cel mai frumos mod posibil.
Dna mediator Mirela Venter este o persoană cu foarte multă experiență, care ne-a ajutat cu foarte mult calm și răbdare să finalizăm acest proces. Ca și costuri am ieșit muuuult mai ieftin decât ne așteptam.
Recomand cu căldură.

30.06.2022
Diana, România
(mediere online condiții divorț)
 
În primul rând este o metodă foarte rapidă, mai ales dacă ambele părți sunt de acord iar în al doilea rând discreția își spune cuvântul, chiar vă pot spune că m-am prezentat astăzi în fața judecătorului și tot ce m-a întrebat nu a durat mai mult de 3 minute. În schimb vă pot spune că în cazul cu divorțul normal/ cu avocat e mult mai complicat și am avut ocazia să văd câte întrebări îți pune judecătorul și sincer eu astăzi m-aș fi simțit un pic jenant dacă eram în locul acelei persoane. În schimb la mine a fost foarte simplu pentru că eu deja urmasem acordul de mediere și judecătorul mi-a mai pus doar câteva întrebări fără să implice viața personală a fiecăruia dintre noi. Recomand cu mare încredere "Acordul de Mediere" și mai ales pe dna Mirela Venter, este o doamnă super înțelegătoare și de încredere.

05.10.2022
Melania, Danemarca
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
Pe mine medierea divorțului m-a ajutat pentru că fiind în străinătate am economisit bani și timp, nefiind nevoie să mă deplasez în România.

25.07.2022
Tiberiu, Germania
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
În primul rând eu sunt o persoană care urăște chestiunile judiciare, deci pentru mine medierea este un lucru extraordinar... Nu mai vorbim despre economisirea timpului pe care în cazul în care ar fi trebuit să mă ocup personal de totul ar fi fost pierdut în zadar... Ar mai fi de menționat și faptul că dacă nu știi exact ce trebuie făcut în anumite situații și necesarul de documente, în acest caz medierea de către persoane bine pregătite poate fi o soluție favorabilă din toate punctele de vedere.

03.04.2023
Alexandra Bucătaru, România
(mediere condiții separare, situație minori)
 
Medierea a fost o soluție ideală pentru noi pentru a menține un climat familial și de prietenie după separare.

07.01.2021
Ioana, România
(mediere condiții divorț, partaj, situație minor)
 
Divorțul nu este un lucru ușor pentru nimeni, ruptura care se produce atât pe plan fizic, cât și spiritual, aduce o încărcătură care poate părea greu de dus. Orice mână de ajutor este o binecuvântare în aceste momente. Pot spune cu inima  deschisă că această mână de ajutor mi-a fost dată de dna Venter, atunci când pașii ne-au îndreptat către dânsa. Nu știam la ce să mă aștept, medierea fiind o abordare nouă pentru mine, ca apoi să realizez că a fost cea mai bună  opțiune pentru noi.
Dna Venter ne-a oferit tot suportul în această perioadă a vieții, ne-a oferit toate detaliile de care am avut nevoie pentru a înțelege derularea unui divorț, precum și consiliere pentru a ajunge la o separare curată și împăciuitoare.  Dedicarea și suportul moral primit din parte dnei Venter au făcut ca divorțul nostru să se deruleze cursiv și fără evenimente. Ne-a ajutat enorm faptul că nu a trebuit să ne ocupăm de partea birocratică a divorțului, dar nici de un partaj în  prealabil; totul s-a discutat și stabilit în cadrul armonios al biroului de mediere, ghidați fiind de experiența și înțelegerea dnei Venter.
Cu ajutorul dnei Venter am reușit să încheiem acest capitol al vieții noastre cu inima împăcată.
Vă mulțumesc pentru tot ajutorul!

11.08.2022
Anna K., Germania
(mediere online, condiții divorț)
 
Recomand medierea pentru că este o metodă simplă, fără complicații.

27.06.2023
Alexandra, România
(mediere condiții divorț, partaj)
 
Facilitatea și timpul scurt de rezolvare a documentelor.

05.09.2022
Ioica Antonio, Cipru
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
În urmă cu 4 luni am fost în căutarea unui avocat pentru divorțul la distanță Cipru-România, după câteva zile de căutări și informații procesate am descoperit că există o cale mult mai ușoară de care nu-i știam existența - Servicii profesionale de mediere la distanță. Am observat că avocații nu prea sunt de acord cu medierea din cauza lucrurilor simplificate, timpul și bănuții; părerea mea e că avocații trebuie să se adapteze schimbării și evoluției și să nu ducă un conflict cu mediatorii, să accepte că există o calea mai ușoară prin mediere.
Lucrurile au decurs foarte ușor și repede, a fost nevoie de o ședință online, documente de semnat și de trimis prin poștă și ghidarea dnei Mirela Venter, iar în prezentul actual în data de 5 septembrie 2022 Judecătoria a aprobat divorțul, iar fosta soție a ajuns să îmi fie o prietenă dragă pentru că am ajuns la o înțelegere de comun acord datorită medierii cu dna Mirela Venter, o doamnă cu foarte mulți ani de experiență, cu vocea caldă, înțelegătoare și răbdătoare. Sunt extrem de recunoscător că am găsit exact pe cine trebuia, recomand cu mare încredere.

02.06.2023
Andreea, Franța
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
Foarte bine explicat totul și mereu răspunde foarte repede la întrebări, recomand cu încredere.

16.05.2023
Teo, Italia
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
În primul rând o cale foarte simplă și ușor de urmat pentru ambii (soț/soție), bineînțeles dacă ajung la un numitor comun. Ajutarea medierii pentru mine face foarte mult în primul rând prin economisirea timpului ținând cont că medierea s-a făcut online și nu numai, nu trebuie să apelez la avocați (timpistica cu siguranță foarte îndelungată și de ce nu costul). Viitorul nostru și al fiului nostru îl stabilim noi și multe alte exemple.

05.12.2022
Alina, România
(mediere online condiții divorț, situație minori)
 
Consider că medierea este o formă civilizată de a ajunge la o înțelegere.
Medierea m-a ajutat să câștig din timpul personal și să nu trebuiască să-mi expun public, în sala de judecată, viața personală.

14.12.2022
Cosmin, SUA
(mediere online condiții divorț, situație minori)
 
Medierea a decurs foarte bine deoarece amble părți am căzut de acord înainte să ajungem la mediere, dar implicarea dumneavoastră a fost exemplară, de aceea țin să vă mulțumesc și pe această cale. În asemenea situații este recomandată medierea deoarece în momentul când nu mai funcționează un mariaj este de preferat să găsești o ultimă fărâmă de înțelegere între parteneri pentru o despărțire amiabilă, deoarece niciodată nu știi în viață când vă mai întâlniți și veți avea nevoie unul de celălalt. Cu alte cuvinte vă recomand medierea în cadrul unui divorț.

05.10.2022
Mihaela L., România
(mediere online condiții divorț)
 
Motivul pentru care aș recomanda medierea este comunicarea excelentă între persoanele implicate, într-un cadru cât se poate de discret, procedurile demarând rapid.

20.01.2022
Ioana, România
(mediere condiții divorț, situație minor)
 
Am avut o experiență plăcută cu dna Venter, e o fire foarte deschisă și imparțială.

05.07.2023
(mediere condiții divorț, partaj)
 
Medierea este cea mai bună formă de a rezolva/stabili anumiți termeni, de a ameliora un conflict sau de a discuta în termeni onești ceea ce probabil nu s-a putut discuta în alte contexte.

13.06.2023
Ștefan, Elveția
(mediere online condiții divorț, situație minor)
 
Am rămas într-un raport bun cu soția și s-au rezolvat toate într-un timp scurt.

14.01.2022
Ileana Ana, Franța
(mediere condiții divorț, situație minor)
 
Motivul principal pentru care recomand medierea este armonia divorțului.