Divorțul nu șterge calitatea de părinte!
Medierea planului parental este pentru tine dacă:
Ești în divorț sau separare și dorești să faci un plan parental în acord cu nevoile tale și ale copilului tău;
Ești angajat în mod repetat în discuții contradictorii sau ai o perioadă de cooperare dificilă cu partenul tău, cu privire la copii. Valabil în toate situațiile (divorț, separare, cupluri necăsătorite, concubinaj, chiar și în timpul mariajului);
Instanța de judecată/ notarul vă cere să prezentați un plan parental;
Trebuie să creezi un acord de coparticipare cu cineva care nu este soț/soție.
Beneficiile planului parental realizat prin mediere
Decizia de a pune capăt căsătoriei este o decizie importantă de viață care poate fi dificil de înțeles.

De multe ori, nu e vina doar a unei persoane că mariajul trebuie să se încheie și nu ar trebui privit ca un eșec. Mai mult, uneori este cea mai bună soluție într-o situație complexă, scăpată de sub control.

În ceea ce privește cuplurile cu copii care au decis să divorțeze, studiile arată că, calitatea relației dintre părinți și copii este în mod intrinsec legată de tipul relației și de comunicarea părinților după divorț.

În multe cazuri nerezolvate sau prost rezolvate problemele maritale filtrează și afectează comunicarea post-maritală care duce la lipsa de respect reciproc, care deseori dăunează fizicului și bunăstării mintale a copilului (Schabbel, 2005).

Prin urmare, efectuarea unui plan parental cuprinzător este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru copiii dvs. și nu în ultimul rând pentru dvs., având ca efect reducerea conflictelor între părinți.

Este evident faptul că o decizie cu privire la custodia copilului, în caz de divorț sau separare, trebuie luată oricum, însă modul în care se ia și impactul ulterior asupra copilului diferă. Prin mediere părinții pot controla viitorul lor și al copiilor lor stabilind cadrul în care se vor desfășura relațiile viitoare.
Așadar, medierea disputei custodiei copilului este cea mai eficientă modalitate de soluționare, și în opinia mea singura, cu efect pozitiv în privința ajustării și acomodării post-divorț atât a copiilor cât și a părinților.
Programează o discuție despre cum te poate ajuta medierea în realizarea planului parental.
Solicită o discuție

© 2019 Venter Mirela - Birou de Mediator. Toate drepturile rezervate.